2017-11-10 13:09:02• hírek • Oszkó Viktória

Tehetséges fiatalok – támogató szülők

Jeromos Álmos fiatalkora ellenére sikert sikerre halmoz választott sportágában, a dzsúdóban.

„Sokkal kitartóbb lett, amióta rendszeresen jár edzeni. A sport megtanította őt arra, hogy ne adja fel, bármi történjék is” – mondta Jeromos Enikő, Álmos édesanyja.

A sportolást érdemes elkezdeni már egészen fiatal korban, és nem csak azért, mert a rendszeres testmozgás jótékony hatással van a szervezetre és segít levezetni a felesleges energiát. Azáltal, hogy a gyerekek sportközösségbe kerülnek, és a kialakult kis közösség húzza magával a többieket – jó irányba.

Enikő elmondta, hogy amióta Álmos dzsúdózik, azóta más sportok iránt is sokkal fogékonyabb, bármi érdekli, ami mozgással kapcsolatos. Vagyis a mozgás a gyerek élete részévé válik, ami nagyon fontos a kiegyensúlyózott mindennapokhoz. A tanulásban is hasznát veszi annak a motivációnak, amit az edzéseken és a versenyeken kap.

"Ha győzelmet arat vagy jó eredményt ér el egy sporteseményen, akkor az akkora lendületet ad neki az élet minden területén, hogy mindenhol jól akar teljesíteni. Az edzések jelenleg heti háromszor vannak, a versenyek általában hétvégére esnek, ami igényel némi szervezést szülői oldalról is. Ez általában nem okoz gondot, mivel egy olyan erős mag alakult ki a szülői közösségen belül is,  amelyik mindig megoldja a gyerekek felügyeletét" - fogalmazott Enikő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: